Царовска: Го јакнеме средното стручно образование, продолжува соработката со Швајцарската амбасада за поквалитетно дуално образование

Министерството за образование и наука интензивно работи на унапредување на средното стручно образование. Преку социјалниот дијалог со компаниите, средните училишта

Прочитај повеќе

„Дуално образование“ – Царовска: Од есен повеќе часови пракса за учениците од стручните училишта

Новата програма за средно образование го зголемува обемот на практичната настава во стручните училишта, открива министерката за образование Мила Царовска,

Прочитај повеќе