Анализа новите мерки, нов удар за економијата – моловите и дуќаните празни

Силен удар врз стопанските субјекти и влез во подлабока економска криза до крајот на годината е очекуваниот ефект од новите

Прочитај повеќе

Реакција од Трговските центри и сопствениците на дуќаните за новите мерки на владата

Од почетокот на пандемијата, трговските центри даваат огромна поддршка во борбата против КОВИД-19. Иако, трговските центри и закупувачите претрпеа големи

Прочитај повеќе

Помали трговски објекти од Куманово почнаа да работат со скратено работно време

Дуќани, бутици, цвеќари во Куманово од денеска почнаа да работат со скратено работно време, откако се намалија рестрикциите во движењето.

Прочитај повеќе