ЕБОР предвидува раст на македонската економија од 4,0 % во 2021 и 2022 година

Раст на македонската економијата од четири отсто за годинава и за 2022, предвидува Европската банка за обнова и развој (ЕБОР)

Прочитај повеќе

ЕБОР ќе ја поддржи Владата во реализација на приоритетните проекти

Реализацијата на тековните проекти и динамиката на нивното изведување, како и инвестиции во нови проекти од областа на патната и

Прочитај повеќе

ЕБОР ја зголеми прогнозата за економски раст на РСМ на четири проценти

ЕБОР ја зголеми прогнозата за економски раст на Република Северна Македонија за оваа година на четири проценти. Тоа е за

Прочитај повеќе

ЕБОР и ЕУ ја поттикнуваат конкурентноста на Македонските мали и средни претпријатија

Малите и средни претпријатија (МСП) во Северна Македонија ќе добијат пристап до €4 милиони наменети за инвестиции во конкурентност, благодарение

Прочитај повеќе

Кредит од 2,5 милиони евра од ЕБОР и ЕУ наменет за малите и средните компании

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) одобри нов кредит од 2,5 милиони евра за Комерцијална банка кој е наменет

Прочитај повеќе

Посилен приватен сектор, инфраструктура и регионална поврзаност, предвидува меморандумот потпишан со ЕБОР

Целта на Меморандумот е зацврстување на соработката со ЕБОР во насока на поттикнување на пристапот на земјата кон Европската Унија.

Прочитај повеќе

Ангеловска од Самитот на ЕБОР: Развој на платформа за размена на добри искуства, политики и проекти меѓу земјите

Да се развие платформа за споделување на знаење, каде што сите земји ќе можат да ги видат најдобрите практики од

Прочитај повеќе