Закрепнување на расположението кај инвеститорите во еврозоната

Деловното расположение кај инвеститорите во еврозоната овој месец бележи подобрување над очекувањата, со забележан прв раст од почетокот на војната

Прочитај повеќе

Индустријата во еврозоната забави во април, прогнозите за наредниот период лоши

Активностите во индустријата во еврозоната забавија во април под притисок на отежнатиот процес на набавки и покачувањето на цените што

Прочитај повеќе

Невработеноста во еврозоната во март на најниско ниво од 6,8 отсто

Стапката на невработеност во еврозоната во март падна на најниско ниво во историјата, на 6,8 отсто од активното население, што

Прочитај повеќе

Инфлацијата во еврозоната на рекордно ниво од 7,5 отсто

Стапката на инфлација во еврозоната се зголеми на 7,5 отсто во април, достигнувајќи ново највисоко ниво откако „Еуростат“ почна да

Прочитај повеќе

Инфлацијата во Еврозоната руши рекорди: Минатиот месец забележано нагло зголемување од 7,4 отсто

Стапката на инфлацијата во Еврозоната минатиот месец забележа нагло зголемување како последица на покачените цени на енергенсите. Денеска објавените податоци

Прочитај повеќе

Намалена невработеноста во еврозоната

Според податоците на Евростат, стапката на невработеност во еврозоната била 7,0%. Во ноември истата изнесувала 7,1%, а во декември 2020

Прочитај повеќе

Се намалува невработеноста во еврозоната

Во ноември 2021 година, стапката на невработеност во еврозоната изнесувала 7,2 %. Таа е намалена од 7,3 % во октомври

Прочитај повеќе

Инфлацијата во еврозоната достигна рекордни 5% !

Годишната стапка на инфлација во еврозоната достигна рекордни пет проценти во декември, пред се поради наглиот раст на цените на

Прочитај повеќе

Бројот на невработени во ЕУ се намалува

Според податоците на Евростат, невработеноста во Еврозоната во октомври месец изнесувала 7.3 %, таа е опадната за 0.1 % во

Прочитај повеќе

Во еврозоната инфлацијата во ноември на рекордно ниво од 4,9 проценти

Годишната инфлација во еврозоната достигна рекордно високо ниво од 4,9 отсто во ноември, поттикната од растот на цените на енергијата,

Прочитај повеќе