ЕК: Македонската економија годинава со раст од 4 отсто и инфлација од 3,3 отсто, да се реализираат капиталните инвестиции

Северна Македонија годинава ќе забележи економски раст од 4 отсто, а во 2022 од 3,9 проценти,  додека инфлацијата ќе изнесува

Прочитај повеќе

Одбиена жалбата на Гугл на одлука на ЕК, компанијата треба да плати 2,4 милијарди евра

Одбиена е жалбата на Гугл против антимонополската одлука на Европската комисија, што значи дека Гугл треба да плати 2,4 милијарди

Прочитај повеќе

ЕК со порака до Владата да го интензивира дијалогот со ССНМ за подобрување на правата на новинарите

Подобрување на условите за работа на новинарите, како и нивните социјални и работнички права, ниските приходи и непочитување на Законот

Прочитај повеќе

ЕУ треба да ја следи Германија во зголемувањето на минималната плата

Победата на германските избори на партијата која вети 12 евра минимална плата е голем напредок во кампањата да се стави

Прочитај повеќе

ЕТУК: Европската комисија се однесува како новинарите да немаат синдикати

Европската Конфедерација на синдикати ја поддржува секоја акција за осигурување на безбедноста на новинарите. Треба да биде јасно дека ниеден

Прочитај повеќе

„Закрепнувањето на економијата покажува дека се потребни реформи“

Европската економија се очекува се очекува да закрепне од Ковид кризата побрзо од очекуваното, благодарение на зголемените трошоци од страна

Прочитај повеќе

Придружете му се на дијалогот за постепено напуштање на употребата на јагленот и праведна транзиција во регионите со јаглен во Западен Балкан и во Украина

Заеднички спроведувана од Европската комисија и нејзините меѓународни партнери, Иницијативата за регионите со јаглен кои се во транзиција во Западен

Прочитај повеќе

Пристигаат 80 милиони евра од предвидената ЕУ помош за С.Македонија

 Европската Комисија најави дека денеска ќе бидат испратени дел од ветените суми макроекономска помош за Северна Македонија, како и за

Прочитај повеќе

Еврокомисијата загрижена за дигиталните работнички права

Со пандемијата и развојот на дигиталната работа, Европската комисија отвора консултација со социјалните партнери за правата на работниците во овие

Прочитај повеќе

ЕК ја тужи Бугарија поради загадениот воздух и недостатокот на соодветни мерки

Европската комисија објави дека одлучила да поднесе тужба пред Судот на правдата на ЕУ против Бугарија затоа што земјата не

Прочитај повеќе