ЕТУК: Убер и Деливеро ги исполнуваат критериумите да бидат работодавачи

Најголемите платформски компании во Европа ќе паднат на сите пет теста на Европската унија за тоа дали нивниот персонал е

Прочитај повеќе

Најголема минимална плата во ЕУ има Луксембург – 2,257 евра

Според податоците на Евростат, минималните плати во 13 земји членки на Европската унија, лоцирани во источниот и јужниот дел на

Прочитај повеќе

„Господине Петков, бизнисот Ве поддржува, направете „Комисија на иднината“ и решете го проблемот

НАДНАСЛОВ: ОТВОРЕНО ОБРАЌАЊЕ ДО БУГАРСКИОТ ПРЕМИЕР  НАСЛОВ: ГОСПОДИНЕ ПЕТКОВ, БИЗНИСОТ ВЕ ПОДДРЖУВА, НАПРАВЕТЕ „КОМИСИЈА НА ИДНИНАТА“ И РЕШЕТЕ ГО ПРОБЛЕМОТ

Прочитај повеќе

Буџетот на ЕУ за 2022 е зголемен за 480 милиони евра

Европскиот парламент со 550 гласови „за”, 77 „против” и 62 „воздржани” го усвоија општиот буџет на Европска Унија за 2022

Прочитај повеќе

Невработеноста во ЕУ и еврозоната се намали на почетокот на есента

Во септември невработеноста во Европската унија и еврозоната се намали – според Евростат, 14,32 милиони Европејци се без работа. Тоа

Прочитај повеќе

Азески на работна средба со министерот Османи

Ко-прeтседателот на Управниот одбор на Коморскиот инвестициски форум со седиште во Трст и претседател на Стопанската комора на Северна Македонија,

Прочитај повеќе

Finance Think: Извештајот ја потенцира неусогласеноста на пазарот на трудот и бавните образовни реформи во Македонија

Бобан Илијевски   Извештајот јасно укажува на тоа дека постои голема неусогласеност на пазарот на труд поради бавното реформирање на

Прочитај повеќе

Промоција на проектот „Учиме за ЕУ и европските вредности на француски“

Вчера (понеделник, 10 мај 2021), по повод 9 Mај, Денот на Европа, во Европската куќа во Скопје, Амбасадата на Француската

Прочитај повеќе

ЕУ: Жените во поголема мерка страдаат од последиците од пандемијата

Во годишниот извештај на Европската унија за родовата еднаквост се наведува дека жените во ЕУ се повеќе погодени од пандемијата на Ковид-19, бидејќи тие,

Прочитај повеќе

Дали шефот ве гледа исто како вашиот колега? Наскоро ќе мора јавно да објави кој колку плата зема

Европската комисија има намера да воведе регулатива со која поголемите компании во Европската унија ќе имаат обврска да објавуваат колку

Прочитај повеќе