Европската Федерација на новинари го осудила отпуштањето на новинарите од хрватски локален медиум

Европската Федерација на новинари (ЕФН) објавила дека му се придружува на Хрватското новинарско здружение и Синдикатот на новинари на Хрватска

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) КСС: Европските и Светските синдикати реагираа до Премиерот за репресијата која се врши врз КСС

Бобан Илијевски Европската и Светската конфедерација на синдикати преку писмо упатено до Премиерот на Р. Македонија Зоран Заев реагирале на

Прочитај повеќе

Невработеноста во ЕУ ќе се дуплира доколку не се продолжат мерките за поддршка на вработените

Невработеноста во Европската унија може да се зголеми на 30 милиони без продолжување на ЕУ и националните Ковид мерки за

Прочитај повеќе

Заев со претставници на ЕБОР: Продолжува соработката во насока на интензивирање на проектите за економски развој и отворање на нови работни места

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев денеска имаше работна средба со претставници на Европската банка за обнова

Прочитај повеќе

Јазот во платите помеѓу жените и мажите нема да биде елеминиран уште 100 години

Родовиот јаз во платите во Европската унија нема да биде елеминиран до следниот век со сегашниот ритам на промени, предупредува

Прочитај повеќе

Доколку работите под притисок, знајте не сте сами

Работата под притисок за некого е дел од описот на работното место, но има и такви кои тоа го чувствуваат

Прочитај повеќе

На работнциите им е потребна Директива која ќе стави крај на ниските плати

Урсула фон дер Лајен совршено го опиша проблемот на Европа со ниските плати, без притоа да се обврзе кон солуциите:

Прочитај повеќе

ЕТУК го поздравува ветувањето на ЕУ за заштита и промовирање на колективното преговарање

Урсула фон дер Лајен презеде значаен чекор кон обезбедување на синдикалната поддршка за нејзните планови во врска со минималните плати

Прочитај повеќе

Висентини: ЕТУК ќе вложи напори сите политики на ЕУ да бидат за поголема благосостојба на работниците

Коментирајќи го првиот стратешки извештај за предвидување на чекорите на Европската комисија, Генералниот секретар на Европската Конфедерација на синдикати –

Прочитај повеќе