archiveЕвропска

ПравдаСветСветот на работникотСиндикат

ЕТУК го поддржува Законот за клима на ЕУ

Одговарајќи на објавувањето на Европската комисија на Европскиот закон за клима, Конфедералниот секретар на Европската Конфедерација на синдикати - ЕТУК,...
МакедонијаПравда

Спасовски: Континуирано вложуваме во секундарното и терциерното здравство во интерес на граѓаните и нивното здравје како врвен приоритет

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Оливер Спасовски денеска се обрати на иницијалниот состанок на Секторската работна група за...
ЕкономијаСветСиндикат

ЕТУК: Потребно е зголемување на законската минимална плата во ЕУ

Одговарајќи на Европскиот семестрален зимски пакет на Европската комисија, Генералниот Секретар на Европската Конфедерација на синдикати, Лука Висентини рече: „Комисијата...
1 2 3 4 17
Page 2 of 17