Европски суд за човекови права: Задолжителната вакцинација е ЛЕГАЛНА

Европскиот суд за човекови права (ЕКЧП), каде се обратија родителите на деца од Чешка кои не беа примени во градинка

Прочитај повеќе

Германски активист против абортус го изгуби случајот против лекарите пред Европскиот суд за човекови права

Eвропскиот суд за човекови права го отфрли случајот на германскиот активист против абортусот, во судски спор со кој му наложува

Прочитај повеќе