Нема нови позитивни на Kовид во СЕП, реорганизиран работниот процес

По потврдените случаи на Ковид-19 кај двајца вработени во Секретаријатот за европски прашања, тие се во излолација. Во изолација се

Прочитај повеќе

Луѓето со крвна група „А“ имаат поголема веројатност да развијат сериозни симптоми на Ковид-19

Новото истражување спроведено од европски научници откри дека луѓето со крвна група А може да бидат поранливи на коронавирусoт. Според извештајот,

Прочитај повеќе

Сојузот на фудбалери ќе организира тестирање на Ковид-19 за сите фудбалери, тренери, членови на стручни штабови

Синдикатот на фудбалери на Македонија во координација со клубовите од Првата македонска фудбалска лига ќе организира тестирање на сите фудбалери,

Прочитај повеќе

Јовановски: Во КПУ Затвор – Скопје не треба да се носат заразени лица, без да има изолирани оддели

Имено, голем дел на европски невладини организации ја изразија неподготвеноста на затворите и притворите да примат заболени лица од корона

Прочитај повеќе

Со сертифицирани работници за новите занимања на странските пазари

Во Македонија стана правило да се рече дека нема работници. Втората дилема е дали се квалитетни. Третата неизвесност е дали

Прочитај повеќе

КСС: Подготвени сме да се соочиме со тековите на модерниот свет

Во Гдањск, Полска во периодот од 5 до 7 февруари во организација на синдикатот ,,Солидарност”, се одржа меѓународна обука за

Прочитај повеќе

Секретаријатот за европски прашања вработува – плата до 38,689 денари

Агенцијата за Администрација објави оглас за вработување на 11 државни службеници во Владата – Секретаријат за европски прашања. Се бараат

Прочитај повеќе

(Видео) Јовевски: Потребен е закон за работни односи по македонска мера

Трудовото право и работните односи се една динамична материја. Секако, таа динамија којашто ги прати економските текови, но и модерните

Прочитај повеќе

Стоп за извршители: Ако застаруваат кривичните дела, треба да застаруваат и долговите

Ова е втор вторничен протест со поплаки на разочараните, дискриминираните и злоупотребените граѓани од страна на извршителите, пред Министерството за

Прочитај повеќе

ПСМ: Донесена декларација со која се бара да се унапреди стандардот на пензионерите

Пензионерските синдикати во рамките на Европската Федерација на пензионерски синдикати – ФЕРПА се заложија дека заеднички ќе бараат решенија што

Прочитај повеќе