Google го лансираше дигиталниот преведувач на Египетски хиреоглифи

GOOGLE го лансираше преведувачот на хиреоглифи Фабрициус – Fabricius кој што користи учење за декодирање на древните египетски знаци. Оваа

Прочитај повеќе

Египет: Масовен штрајк со глад во затворот Ал Аксаб поради забрана на семејни посети и лоши услови

Египетските власти мораат веднаш да стават крај на суровите и нехумани услови за притвор и да дозволат редовни семејни посети

Прочитај повеќе