Арсовска: Да се избориме заедно за еднаквост на жената во општеството

Независната кандидатка за градоначалник на Град Скопје, Данела Арсовска, денеска беше дел од учесниците на дебатата за социјално и економско

Прочитај повеќе

Принципот на еднаквост помеѓу мажи и жени во работен однос

РУБРИКА ЗА ТРУДОВО И СОЦИЈАЛНО ПРАВО Тема: Принципот на еднаквост помеѓу мажи и жени во работен однос Законот за работните

Прочитај повеќе

ДЕН НА ЕДНАКВА ПЛАТА – 18 септември 2020 година се одбележува инаугуративниот Меѓународен ден на еднаква плата на Обединетите нации

Мегународната конфедерација на синдикати – ИТУЦ повикува на заедничка акција за поништување на вековната неправда за жените, правејќи реално еднаква

Прочитај повеќе

Жените се уште значително помалку платени од мажите за иста работа

Надлежните институции во соработка со приватниот сектор и синдикатите да развијат ефикасен механизам кој ќе придонесе за изедначување на платите

Прочитај повеќе

Обединетите Нации имплементираат проект за подобрување на прават на жените

Бобан Илијевски Денеска се одржа последната конференција за проектот „Жените имаат права“ којшто бил финансиран од страна на Организацијата на

Прочитај повеќе

Заев на меѓународна конференција „Жени во индустрија“: Еднаквост на жените во изборот на работни места

Претседателот на Владата на Р. Македонија, Зоран Заев денеска се обрати на отворањето на дводневната меѓународна конференција „Жени во индустрија:

Прочитај повеќе

Денар: Панел дискусија на тема ‘’Економско јакнење на жените’’

Во рамките на Неделата на женски права и родова еднаквост, Американската стопанска комора (АмЧам) и Националниот демократски институт (НДИ) беа домаќини на

Прочитај повеќе