Воведен едношалтерски систем во ТИРЗ за поедноставен пристап до услугите и поддршката за компаниите

Странските инвеститори во ТИРЗ имаат најмногу барања поврзани со информации за државна помош, дозволи за реконструкција и доградба и можности

Прочитај повеќе

Нов закон за поедноставно отварање на фирма денес на собраниска седница

Измени на Законот за едношалтерскиот систем за основачите на фирми и нивното пријавување во Агенцијата за вработување. На дневен ред

Прочитај повеќе