„Алкалоид“ пушти во употреба сопствен центар за едукација и за обуки

Човечкиот потенцијал има огромно значење за растот и за развојот на „Алкалоид“ АД Скопје, а професионалниот пристап во работењето, просперитетот

Прочитај повеќе

Се операционализира Центарот за едукација на АД ЕСМ

Преземени се конкретни чекори за операционализирање на Центарот за едукација во кој ќе може вработените во компанијата да ги надоградуваат

Прочитај повеќе

Јуридика учествуваше на средба за “Националната стратегија за развој на екосистем за социјални претпријатија”

Фејсбук статус на Асоцијацијата за правно – економски истражувања и едукација „Јуридика“: Дел од тимот на Асоцијација за правно –

Прочитај повеќе

Преку едукација до подобрување на статусот на текстилните работнички и младите жени во општеството

Проектот: Преку едукација до подобрување на статусот на текстилните работнички и младите жени во општеството, се реализира од Здружението Гласен

Прочитај повеќе

Училиштата во Флорида ќе треба да воведат петочасовна едукација по ментално здравје

Департментот за образование на Флорида, САД  ја одобри мерката која ќе бара едукација за менталното здравје на сите ученици од

Прочитај повеќе

Колективните договори- клуч за успешен систем на Безбедност и здравје при работа

Колективни договори – клуч за успешен систем на Безбедност и здравје при работа, беше темата на денешната работилница која се

Прочитај повеќе