Finance Think: Еколошката такса претставува еднократно зголемување на цените со постојан и можен преносен ефект

Воведувањето на еколошката такса врз цената на горивата ќе има еднократен краткорочен ефект врз општото ценовно ниво – инфлацијата, кој

Прочитај повеќе

Новата еколошка такса пред блокада уште невлезена во Собрание

Владата ги достави до Собранието предлозите на воведување еколошка такса и намалување на ДДВ на струјата. Измени ќе се прават

Прочитај повеќе

Денеска вонредна седница за еколошката такса за горивата

Поскапување на цените на горивата за 3,5 денари без ДДВ сепак ќе има. Владата во 17 часот закажа дополнителна седница

Прочитај повеќе

Владата утре ќе одлучува за намалување на ДДВ кај струјата и воведувањето еколошка такса на горивата

Владата утре на седница ќе ги разгледува двете законски решенија кои се однесуваат на најавеното намалување на ДДВ на електричната

Прочитај повеќе

Неоснована е секоја поплака за еколошкaта такса од 3,5 денари, смета Заев

И со дополнителната еколошка такса од 3,5 денари која ќе се влева исклучиво во Буџетот, нафтата ќе биде најевтина во

Прочитај повеќе