Левица: Македонија не е депонија на богатите држави – потребна е целосна забрана за увоз на отпад

Додека Македонија се соочува со алармантна стапка на малигни заболувања и додека соседна Бугарија ја тресат скандали за увоз на

Прочитај повеќе

Левица: Без радикална политичка промена невозможна е еколошката промена

Додека во Македонија оскудниот број на мерни станици повторно покажуваат енормна загаденост на воздухот, изјавите кои доаѓаат од властите се

Прочитај повеќе