ОЕЦД: Војната во Украина најмногу ќе ги погоди економиите во Европа

Светската економија годинава нагло ќе забави поради војната во Украина, која ја намали куповната моќ на граѓаните, а Европа ќе

Прочитај повеќе

Анализа на Виенскиот институт: Раст на економиите кај 20 земји, но не и во С. Македонија

Виенскиот институт за меѓународни економски студии ги објави новите економски проекции за земјите од Источна Европа. С. Македонија е меѓу

Прочитај повеќе