archiveекономија

ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Бектеши: Намалување на невработеноста за 3 % секоја година до крајот на мандатот

Ќе продолжиме да ги поддржуваме домашните компании и странски инвестиции, да поттикнуваме инвестиции во енергетиката, туризмот, занаетчиството, но и во...
ЕкономијаМакедонија

Бектеши: Продолжуваме со поддршка на туристичко-угостителскиот сектор и во четвртиот пакет мерки

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска оствари работна средба со претставници од Здружението за туризам и угостителство при Стопанската комора...
ЕкономијаМакедонија

Бектеши дозволи организирани вечери со повеќе од 100 луѓе, за здравствените власти тоа е спорно

Министерот за економија Крешник Бектеши дал дозвола да се организира таканаречена  „организирана вечера“ со послужување на храна на угостителски објект...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

Синдикат за угостителство и туризам: Вториот бран на Ковид – 19 уште повеќе ќе ги погоди овие сектори

Од блиски извори на синдикатот за угостителство и туризам - СУТ, во рамките на Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија...
МакедонијаПравдаСветот на работникот

Зафировски од МОРО: Додека не се донесе закон за најмала гарантирана исплатена саатнина, не сме ни приближно блиску до европските држави

Нашата основна цел е правата и стандардот на работникот. Сведоци сме дека во последните 30 години системот што го изградија...
1 2 3 10
Page 1 of 10