Овие 5 инвеститори НАЈМНОГУ ЗАРАБОТИЈА ОД СВЕТСКАТА ЕКОНОМСКА КРИЗА

Авторството на повикот за купување кога сите се во паника им се припишува на многу инвеститори. Но, инвестирањето за време

Прочитај повеќе

ВМРО-ДПМНЕ: Ребалансот ќе ја продлабочи економската криза до степен на катастрофа

Неспособната власт на СДСМ и ДУИ која креираше расипнички буџет за 2022 година, ништо не може да подобри со ребалансот

Прочитај повеќе

Петрески за ТВ24: Рано е да зборуваме за крај на економската криза кај нас

Марјан Петрески, универзитетски професор во емисијата 24 анализа, смета дека причината за големмиот раст е ниската основа во вториот квартал

Прочитај повеќе

Министерот Бесими, евроамбасадорот Гир и ресорните министри на средба за Програмата за економски реформи 2021-2023

Со 20 реформски мерки за здравството, образованието, социјалната заштита, пазарот на труд, намалување на сива економија, подобрување на деловната клима,

Прочитај повеќе

Структурата на меѓународната инвестициска позиција на македонската економија е поволна, а надворешниот сектор без големи ранливости

Народната банка ја објави анализата „Меѓународната инвестициска позиција на земјите од регионот, со посебен фокус на македонската економија“ на Дијана Јаневска-Стефанова. Во

Прочитај повеќе

Голем број на млади луѓе влегуваат во пазарот на трудот неподготвени

Пазарот на трудот во Европската унија се менува, новата технологија, дигитализацијата, реформи во пазарот на трудот, демографски предизвици, економската криза

Прочитај повеќе