Што ќе донесе новата економска програма на идната Влада? Што е личен банкрот?

Дали новата програма на Владата ќе обезбеди подобара бизнис клима за развој на економијата и во услови на корона криза

Прочитај повеќе

(Видео) Јовевски: Дали институциите соодветно се справуваат со економската и здравствствената криза

ДАЛИ ИНСТИТУЦИИТЕ НА ДРЖАВАТА СООДВЕТНО СЕ СПРАВУВААТ СО ЕКОНОМСКАТА И ЗДРАВСТВЕНАТА КРИЗА? – Има поплаки од граѓаните насочени кон институциите

Прочитај повеќе

Јовевски: Подгответе се за економска криза поголема од онаа во 2008/9 година

Фејсбук статус на проф. д-р Лазар Јовевски: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА ЕКОНОМСКА КРИЗА ПОГОЛЕМА ОД ОНАА ВО 2008/2009 ГОДИНА Уште пред

Прочитај повеќе

Заев не се откажува од предизборното ветување за 30,000 просечна плата

После 2 и пол години водење на силна и одговорна економска политика, граѓаните почнаат да ги чувствуваат придобивките на зголемените

Прочитај повеќе

Иднината е во приватните пензиски фондови

Економската сигурност во староста е составен дел на индивидуалната благосостојба. Токму затоа, главните двигатели на пензиските системи на светско ниво

Прочитај повеќе

Левица: Сиромашните ќе плаќаат, богатите под закрила на Анѓушев и Нина Групер!

Помпезно најавуваниот план за „прогресивно“ даночење – како што милуваа да го нарекуваат социјал-демократите, а посебно нивните гласноговорници Бранимир Јовановиќ

Прочитај повеќе

Интервју со Миле Бошков, Претседател на Бизнис Конфедерација на Македонија: Зголемувањето на минималната плата ќе ги подобри условите на работниците

Со Претседателот на Бизнис Конфедерација на Македонија, Миле Бошков зборуваме за неколку актуелни прашања. Во продолжение прочитајте го целосното интервју.

Прочитај повеќе

ССК: Кадровските решенија како инструмент за јакнење на економската дипломатија

Владеење на правото и борба против корупцијата, зајакнување на економската дипломатија, демонстрирање проактивно лидерство, како и минимизирање на поларизацијата во

Прочитај повеќе

Јуридика организира нова обука

Асоцијација за правно – економски истражувања и едукација „Јуридика“ и Конто Профит Ве покануваат на: ПРАВНО – ЕКОНОМСКО СОВЕТУВАЊЕ на

Прочитај повеќе

Колумна: Со ниска плата од младиот човек не може да се очекува да создаде семејство

Автор: Бобан Илијевски   Во нашава мила, измачена татковина – Македонија се се базира на неисполнети ветувања. Ветување за покачување

Прочитај повеќе