Останува отворено прашањето за минималната плата, утре седница на Економско-социјалниот совет

Останува отворено прашањето дали ќе биде исполнето барањето на синдикатот за зголемување на минималната плата на 18.000 денари. Синдикатот и

Прочитај повеќе

Кочовски: Покрај минималната плата, треба да се разговара и за пропорционален раст на платите

Околу најавената работна средба на Економско – социјалниот совет. За поздравување е почетокот на првичните разговори околу минималната плата која

Прочитај повеќе

Шахпаска: Работата на далечина ќе биде вградена во новиот Закон за работни односи

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска на денешната седница на Економско социјалниот совет истакна дека работата на далечина

Прочитај повеќе

(Видео) КСС ќе побара преиспитување на репрезентативноста на ОРМ и ССМ

Бобан Илијевски Снимател: Горан Андреевски  На денешната седница го прашавме Претседателот на Владата зошто не најдоа за сходно овие 15

Прочитај повеќе

Економско-социјалниот совет ја оддржа десеттата седница

Економско социјалниот совет со кој претседава министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска на денешната десетта седница дебатираше за

Прочитај повеќе

Кои се овластувањата на економско – социјалниот совет?

КОИ СЕ ОВЛАСТУВАЊАТА НА ЕКОНОМСКО – СОЦИЈАЛНИОТ СОВЕТ? Економско-социјалниот совет : 1) ги следи, проучува и оценува влијанието на економската

Прочитај повеќе

Што е Економско – социјален совет?

ШТО Е ЕКОНОМСКО- СОЦИЈАЛЕН СОВЕТ?   Големата дискусија која се отвори во поглед на прашањето дали неделата да биде неработен

Прочитај повеќе

Ден на неделен одмор, исклучок ќе бидат 34 дејности кои ќе работат и во недела

Недела ќе биде неработен ден, а оние што ќе работат во недела ќе бидат соодветно платени и ќе добијат слободен

Прочитај повеќе

Јовевски: Тие што ќе работат во недела да земат поголема дневница за 50 %, а во понеделник да одмараат!

Денес во Владата на РМ во рамките на Економско-социјалниот совет, а на предлог на Конфедерацијата на Слободни Синдикати – КСС

Прочитај повеќе

Дали недела конечно ќе стане неработен ден?

Драфт-верзијата на измените на Законот за работни односи кои предвидуваат денот недела да биде неработен ден ќе се најде на

Прочитај повеќе