Фејсбук бара 10,000 експерти во Европа

Компанијата Мета, чадор-компанијата на Фејсбук, објави дека најголемиот број нови вработени во следните неколку години, кои ќе учествуваат во изградбата

Прочитај повеќе

Експерти: Без стабилни термоелектрани не чека тешка зима

Со вклучи-исклучи работи РЕК Битола. Во пресретна зимата и кога цената на струјата на берзите руши рекорди,  најголемиот производител на

Прочитај повеќе

Експерти од Алибаба, Спотифај и Вибер ќе бидат дел од годишната конференција за е-трговија

Подготовките за најголемата конференција за е-трговија во Македонија, која оваа година по четврти пат ќе се одржи на 12 ноември под мотото

Прочитај повеќе

Експертите велат дека грипот е потполно избришан! А ова е клучната причина за тоа

Експерти од Велика Британија рекле дека грипот речиси потполно е избришан оваа година, бидејќи бројот на заболени опаднал за 95

Прочитај повеќе

НАСА предупредува за доближување до Земјата на потенцијално опасен астероид

За четири дена, на 6 јуни, астероид класифициран како „потенцијално опасен“ ќе и се доближи на  Земјата, соопшти НАСА. Како

Прочитај повеќе

Колку кризата ќе ја погоди економијата, ќе има ли голема рецесија?

Меѓународните експерти и финансиски институции го влучија алармот, 2020- та ќе биде година на економско преживување, а со рецесија ќе

Прочитај повеќе

Прва конференција посветена на актуелните состојби во трудовото и социјалното право

Во Скопје денеска се одржува конференцијата посветена на трудовото и социјалното право. Конференцијата е во организација на новоформираното Здружение за

Прочитај повеќе