EK предлага нови правила за банките

Европската комисија (ЕК) предложи нови правила за зголемување на отпорноста на банките во Европската унија на можни идни економски шокови.

Прочитај повеќе

Бесими: Реформските мерки ќе бидат насочени кон зелена и дигитална транзиција, подобрување на деловното опкружување и намалување на неформалната економија

Министерот за финансии Фатмир Бесими заедно со вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи, министерката за образование и наука Мила Царовска,

Прочитај повеќе