archiveенергетика

МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

(ФОТО) АПЕЛАЦИОНИОТ СУД пресуди во корист на синдикатот – АД ЕСМ постапувал спротивно на законите

Конечно нашата истрајност вроди со резултат ,објаснета и потврдена од Апелациониот суд во Скопје ,каде судот му налага на АД...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

(ВИДЕО) Барањето правда пред судовите, причина за деградирање на синдикалните лидери?

Околу дестина тужби против Раководството на АД „ЕСМ“ се добиени од страна на Самостојниот синдикат на работнците во енергетика, рударство...
ИнтервјуаМакедонијаСветот на работникотСиндикат

(ВИДЕО) Раководството на АД „ЕСМ“ се пресметува со синдикални лидери

Ексклузивно интервју со Димче Грков, синдикален лидер кој поради синдикалното делување е распореден на работно место коешто што е над...
Интервјуа

Ралповски за Работник: Со платите на партиските и родниските вработени во администрацијата, може да им се помогне на невработените

Поскапувањето на струјата за 7,4 %, неисплаќањето на државната помош од страна на фирмите на работниците, планот на СДСМ да...
1 2 3
Page 1 of 3