Во Италија казнети Епл и Амазон поради сузбивање на конкурентноста на цените

Италијанскиот регулатор денеска ги казни американските технолошки гиганти Епл (Apple) и Амазон (Amazon), тврдејќи дека со изборот на продавачи на

Прочитај повеќе

Отпуштена од Apple: Вработените не смеат да бидат вознемирени од компанијата

Вработена на Apple, беше отпуштена минатиот месец, заради споделување на социјалните мрежи вистински случаи на дискриминирачки однос на своите колеги,

Прочитај повеќе

„Мајкрософт“ го престигна „Епл“ и стана највредната компанија во светот

„Мајкрософт“ го надмина „Епл“ по пазарна капитализација и стана највредната компанија во светот чии акции се тргуваат на берзата, бидејќи

Прочитај повеќе