Промоција на проектот „Учиме за ЕУ и европските вредности на француски“

Вчера (понеделник, 10 мај 2021), по повод 9 Mај, Денот на Европа, во Европската куќа во Скопје, Амбасадата на Француската

Прочитај повеќе

Подготвена и објавена е првата база на податоци за кинески инвестиции во ЦИЕ

Граѓанската организација ЕСТИМА, во соработка со граѓански организации од другите земји од Централна и Источна Европа (ЦИЕ) ја подготвија и

Прочитај повеќе

Работилница „КАКО ДА СЕ ИЗБЕГНАТ ЗАМКИТЕ НА ПРОПАГАНДАТА? – ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ГЕОПОЛИТИЧКИ ТЕМИ ЗАСНОВАНО НА ФАКТИ“

Денес (петок, 5 февруари 2021) граѓанската организација ЕСТИМА одржа еднодневна работилница на тема „Како да се избегнат замките на пропагандата?

Прочитај повеќе