СЕММ, ЗНМ, ССНМ и МИМ: Осуда за говорот на омраза на социјалните мрежи по објавен текст на „Лидер”

Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ), Здружението на новинарите (ЗНМ), Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ)

Прочитај повеќе

ССНМ, ЗНМ и СЕММ до политичарите: Што е за вас новинарството?

Со години забележуваме примери на непринципиелен однос на политичарите кон медиумите и новинарите, што нè исправило пред дилемата: дали најголем

Прочитај повеќе

ЗНМ, ССНМ, СЕММ: Против избрзани решенија за финансирање на медиумите

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Независниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) и Советот за етика во медиумите

Прочитај повеќе

ЗНМ и СЕММ: Регистарот на професионални онлајн медиуми достапен на www.promedia.mk

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) и Советот за eтика во медиумите на Македонија (СЕММ) информираат дека веб-страницата на којашто

Прочитај повеќе

СЕММ ги повика медиумите внимателно и одговорно да известуваат за коронавирусот

Во врска со појавата на случај на корона вирус во државата, Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) повикува

Прочитај повеќе

ССНМ, ЗНМ и СЕММ ја потпишаа повелбата на Европската Федерација на новинари

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) денеска ја промовираше Повелбата за услови за работа за новинарите, како и нацрт фер-договори

Прочитај повеќе

МДС: Наместо повлекување на огласите, Димитров направи поделби

Македонскиот дипломатски синдикат е непријатно изненаден од вчерашната реакција на раководството на Министерството за надворешни работи и ниското ниво на

Прочитај повеќе

ССНМ: Бараме деблокирање на медиумските реформи

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ), дружението на новинарите на

Прочитај повеќе

ССНМ остро ги осудува заканите на Штерјев кон новинарите

Самостојниот синдикат на новинарите и на медиумските работници (ССНМ) најостро го осудува однесувањето на претседателот на Советот на јавни обвинители,

Прочитај повеќе

Анализа: Децата се најголеми жртви на принудната работа

Автор: Бобан Илијевски   На Твитер профилот на Меѓународната Организација на Труд – МОТ излезе видео каде што една индиска

Прочитај повеќе