Вулканот Етна продолжува со своите спектакуларни експлозии, пепел врне по градовите

Последната особено спектакуларна од низата експлозии од средината на Февруари од вулканот Етна, во Италија, издигна висок облак од пепел

Прочитај повеќе

Се разбуди вулканот ЕТНА во Сицилија( СЛИКИ + ВИДЕО)

Планината Етна избувна во Сицилија испраќајќи на небото парчиња густа пепел и исфрлајќи фонтани со лава. Италијанскиот вулкан е најголем

Прочитај повеќе