Смртноста на работните места расте во ЕУ: Во овие земји има најмногу загинати работници

Смртните случаи на работно место ќе продолжат да ја мачат Европа значајно подолго отколку што претходно се предвидувало: покажува порастот

Прочитај повеќе

ЕТУК: Убер и Деливеро ги исполнуваат критериумите да бидат работодавачи

Најголемите платформски компании во Европа ќе паднат на сите пет теста на Европската унија за тоа дали нивниот персонал е

Прочитај повеќе

ЕУ треба да ја следи Германија во зголемувањето на минималната плата

Победата на германските избори на партијата која вети 12 евра минимална плата е голем напредок во кампањата да се стави

Прочитај повеќе

ЕТУК: Европската комисија се однесува како новинарите да немаат синдикати

Европската Конфедерација на синдикати ја поддржува секоја акција за осигурување на безбедноста на новинарите. Треба да биде јасно дека ниеден

Прочитај повеќе

„Закрепнувањето на економијата покажува дека се потребни реформи“

Европската економија се очекува се очекува да закрепне од Ковид кризата побрзо од очекуваното, благодарение на зголемените трошоци од страна

Прочитај повеќе

„Негирањето на синдикатот значи отфрлање на синдикалниот плурализам“

Светската Конфедерација на синдикати и Европската конфедерација на синдикати неодамна упатија заедничко писмо до Претседателот на Владата на Р. Македонија

Прочитај повеќе

Колумна: Бестрашна и Недопрлива Влада…

Автор: Бобан Илијевски Работниците мака мачат да ги остварат работничките права. Од секаде само барања, а од никаде глас. Медиумите

Прочитај повеќе