Кривични пријави за стечајот на „Еуростандард банка“, штедачите на мака да си ги вратат парите

Од надлежните институции нема подетални информации против колку поранешни одговорни лица од Еуростандард банка е поднесена кривичната пријава за предизвикување

Прочитај повеќе

Оштетените штедачи на Еуростандард банка и од Заев ќе бараат да се донесе закон за нивно обесштетување

Здружението на оштетени штедачи од Еуростандард очекува пратениците да го разгледаат и прифатат нивниот предлогот за Закон за обесштетување на

Прочитај повеќе

Оштетените штедачи од Еуростандард бараа пратениците да го изгласаат законот за да си ги земат парите

Оштетените депоненти, оние кои останаа необештетени во целост како физички лица и целосно необештетените фирми, се оставени на немилост на

Прочитај повеќе

Досега исплатени 3 милијарди денари отштета на штедачите во „Еуростандард банка“

Обесштетувањето на штедачите од „Еуростандард банка“ се одвива без поголеми пречки, а досега се обесштетени 72 отсто или три милијарди

Прочитај повеќе

„Македонска Пошта“ се дави во долгови и загуби

Коронавирус пандемијата и затворањето на Еуростандард банка на „Пошта“ зададоа такви удари поради кои тоне и генерира загуби. Ејуп Рустеми,

Прочитај повеќе

Од утре почнува обесштетувањето на штедачите од Еуростандард банка

Фондот за осигурување депозити од утре треба да почне со исплата на обесштетувањето на осигурениот износ на депонентите на Еуростандард

Прочитај повеќе

Еуростандард банка воведе бескаматен кредит само за здравствените работници

Еуростандард банка одлучи да воведе нов потрошувачки кредит наменет за вработените во здравствените установи, под исклучително поволни услови. Како што 

Прочитај повеќе