Македонија има најевтина храна и пијалaци во Европа

Статистиката на Еуростат покажува дека во  Македонија граѓаните купуваат најевтина храна, безалкохолни пијалоци и тутун од сите 37 држави на

Прочитај повеќе

Македонија на дното на Европа според законски утврдената минимална плата

КСС излезе со информации од Еуростат каде на сликовен приказ се претставени законски утврдените плати на државите на Европската Унија.

Прочитај повеќе

Македонија има најевтини безалкохолни пијалаци и храна во Европа

Македонија има најевтина храна и безалкохолни пијалоци споредено со останатите европски држави, покажува европската статистика. Според анализата на Еуростат, лани

Прочитај повеќе

Фактор: Три пати повисока невработеност во Македонија од европскиот просек

Последниот извештај на Еуростат покажува дека во Македонија невработеноста е три пати повисока од, невработеноста во земјите челнки на Европската

Прочитај повеќе

Фактор: Преку сопствен бизнис до намалување на невработеноста кај младите

Според податоците на Европската канцеларија за статистика – Еуростат, стапката на невработеност на млади лица од 15 до 29 години

Прочитај повеќе

Според Еуростат Хрватска ќе стане земја на старци

ЕУРОСТАТ, официјалното статистичко биро на Европскиот парламент, неодамна ги објави најновите проекции за движењето на населението во Европската унија до

Прочитај повеќе