СТАПКАТА НА ВРАБОТЕНОСТ ВО ЕУ ИЗНЕСУВАШЕ 74,7% ВО ТРЕТИОТ КВАРТАЛ ОД 2022 ГОДИНА

Европската канцеларија за статистика, Евростат, објави дека вработеноста и пазарот на трудот билe постабилни во третиот квартал од 2022 година

Прочитај повеќе

Азески: Во 2022 година преживеавме, во 2023 година или одиме напред или потонуваме

Во екот на најголемата и најтешка криза кај нас, во 1999 година, во хотелот Александар Палас, точно во 19 часот

Прочитај повеќе

Бислимоски очекува одлуката на ЕУ за плафонот на цената на гасот да има позитивно влијание и кај нас

По неколку месеци разговори и преговори министрите за енергетика на земјите членки на ЕУ во понеделникот се договорија за воведување

Прочитај повеќе

Повеќе од 7.000 луѓе се жртви на трговија со луѓе во ЕУ секоја година

„Присилните бракови и нелегалните посвојувања да се прогласат за кривични дела“ Во ЕУ годишно има околу 7.000 жртви на трговија

Прочитај повеќе

Регулаторот на ЕУ заклучи: Двовалентната вакцина може да ја користат невакцинирани деца и возрасни

Европската агенција за лекови денеска соопшти дека нејзината работна група за итни случаи заклучила дека двовалентната РНК вакцина против Ковид

Прочитај повеќе

Нови акцизи – Кутија цигари во ЕУ ќе чини над 500 денари!

Европската Унија одлучи да ѝ зададе нов даночен удар на тутунската индустрија преку предлог за зголемување на најниската можна акциза.

Прочитај повеќе

Смртноста на работните места расте во ЕУ: Во овие земји има најмногу загинати работници

Смртните случаи на работно место ќе продолжат да ја мачат Европа значајно подолго отколку што претходно се предвидувало: покажува порастот

Прочитај повеќе

Николовски: Граѓаните да не се грижат, храна ќе има доволно

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски денеска уште еднаш порача дека граѓаните не треба да се грижат зашто

Прочитај повеќе

Судот на ЕУ процени дека компаниите можат да забранат носење шамија на работно место

Компаниите во Европската унија можат да забранат носење шамии се додека се работи за општа забрана што не ги дискриминира

Прочитај повеќе

Младите од Балканот најдоцна го напуштаат домот на родителите, покажуваат податоците на Евростат

Во 2021 година низ Европската Унија младите го напуштале домот на родителите во просек на 26,5 години. Сепак, оваа возрасна

Прочитај повеќе