Е- трговија и дигитален маркетинг – нов профил во велешкото Економското училиште

Економското училиште „Јовче Тесличков“ од Велес од наставната 2022/2023 го воведува новиот профил Електронска трговија и дигитален маркетинг преку кој

Прочитај повеќе

Инфлацијата ја опфати и е-трговијата на мало

Електронската трговија, која обезбеди најголеми попусти и поевтини стоки, стана постојан извор на инфлација за време на закрепнувањето од пандемијата

Прочитај повеќе

Што научивме од 4-та годишна конференција за е-трговија?

Во организација на Асоцијацијата за е-трговија на Македонија, на 12-ти ноември се одржа Четвртата конференција за е-трговија, во хибриден формат,

Прочитај повеќе

Експерти од Алибаба, Спотифај и Вибер ќе бидат дел од годишната конференција за е-трговија

Подготовките за најголемата конференција за е-трговија во Македонија, која оваа година по четврти пат ќе се одржи на 12 ноември под мотото

Прочитај повеќе

АЕТМ: Растот во е-трговијата продолжува, 61% пораст на вредноста на онлајн трансакциите, 202 нови е-продавници во првите шест месеци од годината

Согласно најновите објавени податоци за безготовински платежни трансакции на виртуелните места на продажба за период од 6 месеци заклучно до

Прочитај повеќе

Меморандум за соработка помеѓу Агенцијата за заштита на лични податоци и Асоцијацијата за е-трговија на Македонија

Претседателката на Асоцијацијата за е-трговија на Македонија Нина Ангеловска и директорот на Агенција за заштита на личните податоци Имер Алиу

Прочитај повеќе

Избрани победниците на првиот виртуелен хакатон „Хакирај ја сивата економија во е-трговија” во организација на АЕТМ

Три тимови чии концепт решенија се состоеа од: веб платформа со можност за рецензии за е-трговци, веб платформа за пријавување

Прочитај повеќе

Студенти на виртуелен хакатон предлагаат решенија против сива економија во е-трговијата

„Хакирај ја сивата економија во е-трговија” е наслов на дводневниот хакатон за намалување на сивата економија во е-трговија кој започна

Прочитај повеќе

Десет студентски тимови преку учество на хакатонот „Хакирај ја сивата економија во е-трговија“ ќе креираат решенија за намалување на сивата економија

Пандемијата придонесе за забрзување на растот на е-трговијата, но покрај растот на продажбите кај регистрираните е-трговци се зголеми и бројот

Прочитај повеќе

Последен ден за пријавување на Хакатонот за намалување на сивата економија во Е – трговија 

Заклучно со 23:59 часот денеска може да се доставуваат пријави на првиот 48 часовен хакатон за намалување на сивата економија

Прочитај повеќе