СП: Во Железница недостигаат машиновозачи, бравари, кондуктери…

Неопходно е итно вработување на 40 машиновозачи. Кадар има од средното стручно училиште „Владо Тасевски“. Потпис за нови вработувања треба

Прочитај повеќе

Повеќе од 50,000 работници во штрајк – Британија ќе се соочи со блокади до 21 август

Британија поминува низ најтешката инфлација во последните 40 години, со оглед на тоа дека е достигнато ниво од некои 10

Прочитај повеќе

Исплатен вториот дел од октомвриската плата на вработените во „Железници“, возовите тргнаа

Патничкиот и железничкиот сообраќај од попладнево е нормализиран, откако на вработените во железничките претпријатија им е исплатен вториот дел од

Прочитај повеќе

Прекината блокадата на железничкиот транспорт

По пет дена прекин на работата, нормализиран е железничкиот товарен сообраќај, а патничкиот ќе биде во функција по полноќ, откако

Прочитај повеќе

Четврти ден протест во железница: Сугаревски ја брои штетата и вели дека нема да трпи уцени

Штетата од блокадата на железничкиот сообраќај, што трае веќе четврти ден, досега изнесува девет милиони денари, а другите држави сериозно

Прочитај повеќе

Сугарески: Инвестираме преку 80 милиони евра во кумановскиот регион за подобрување на животот за граѓаните

„Само во Куманово и кумановскиот регион инвестираме преку 80 милиони евра во реализација на крупни капитални проекти во патишта, железници

Прочитај повеќе

Колку е безбеден железничкиот и авионскиот сообраќај во Македонија?

Безбедноста во авионскиот, но и патниот и железничкиот сообраќај утре ќе бидат тема на собраниската Комисија за транспорт и врски.

Прочитај повеќе