Железници ниту плата даваат законски, ниту прават соодветен попис

Државниот завод за ревизија се воздржува од давање мислење за реалноста и објективноста на финансиските извештаи за 2020 година, во

Прочитај повеќе

Железница подготвува идејно решение за пругата што ќе се гради до Меѓународниот аеродром Скопје

Јавното претпријатие за железничка инфраструктура Железници на РСМ во моментов изработува идејно решение за изградба на нов железнички крак од

Прочитај повеќе

Од утре променет железничкиот возен ред поради ограниченото движење

Воведувањето на продолжен полициски час кој ќе започнува од денеска, од 16:00 до 05:00 часот во работни денови и од

Прочитај повеќе

Со штрајкот на машиновозачите се нанесува огромна финансиска штета, вели претпријатието

Со оглед на тоа дека машиновозачите и помошниците индивидуално прекинале со работа, индивидуално и ќе треба да се изјаснат дека

Прочитај повеќе

Машиновозачите втор ден штрајкуваат

Патниот и товарниот железнички сообраќај и денеска е во прекин поради штрајк на машинскиот персонал во Железници Транспорт. Тие бараат

Прочитај повеќе

(Фото) Дали Македонски Железници ќе останат без машиновозачи?

Бобан Илијевски Додатокот на плата за квалитет да се зголеми од 30 на 40 проценти, односно 10 проценти повеќе за

Прочитај повеќе

Мета: Со турски дрезини во иднина ќе се одржуваат македонските пруги

Јавното претпријатие за железничка инфраструктура – Железници на РСМ набави две нови дрезини за одржување на железничката инфраструктура во земјава.

Прочитај повеќе

„Македонски железници“ бележи загуба од 70,7 милиони евра

„Македонски железници транспорт“ лани заврши со загуба од речиси 8 милиони евра, а претходната година беше во минус од 8,2

Прочитај повеќе

Илиничиќ: Во планот за работење на Железници предвидено е зголемување на платите

Генералниот директор на Железници на Република Српска, Зоран Илинчиќ порачал дека управата на ова претпријатие во својот план на работење

Прочитај повеќе