Мета: Со турски дрезини во иднина ќе се одржуваат македонските пруги

Јавното претпријатие за железничка инфраструктура – Железници на РСМ набави две нови дрезини за одржување на железничката инфраструктура во земјава.

Прочитај повеќе

Претседателот на СТВ беше на форум за железничка инфраструктура

Претседателот на синдикатот за транспорт и врски – СТВ, којшто е гранков синдикат на Конфедерацијата на слободни синдикати – КСС,

Прочитај повеќе