Прекин на железничкиот сообраќај ако не се исплатат материјалните трошоци за февруари

Патничкиот и товарниот железнички сообраќај  од попладне во 15 часот повторно ќе биде запрен поради бојкот на машинскиот и извршниот

Прочитај повеќе

Железничкиот сообраќај повторно во прекин

Машинскиот и извршниот персонал на „Железници транспорт“ најавува дека од седум часот ќе го прекине железничкиот сообраќај. Причина за бојкотот

Прочитај повеќе

Поради неисплатените плати, повторно блокиран железничкиот сообраќај

Вработените од велешка „Колска“ утрово два часа го сопреа железничкиот сообраќај од Велес кон Битола и Гевгелија. Тие три дена

Прочитај повеќе

Железничкиот сообраќај и денеска во прекин

Патничкиот и товарниот железнички сообраќај во државав втор ден е во целосен прекин, откако машинскиот и извршниот персонал од вчера

Прочитај повеќе

Железничкиот сообраќај е во прекин, машинскиот персонал бојкотира поради неисплатена плата

Машинскиот персонал во „МЖ транспорт“ АСД Скопје е во бојкот поради неисплатен втор дел од септемвриската плата, а во целосен прекин се товарниот и

Прочитај повеќе

Нормализиран железничкиот сообраќај, машиновозачите го прекинаа бојкотот

Патничкиот и товарниот железнички сообраќај од попладнево во 14.30 часот е нормализиран. Машинскиот персонал во Железници на РСМ – Транспорт

Прочитај повеќе

Стојаноски: Железниците во Република Македонија се во вештачка кома, вработените немаат земено плата

Железничкиот сообраќај во нашата држава ги живее најлошите години од своето постоење. Не се памети кога железниците во Република Македонија

Прочитај повеќе

Железничкиот сообраќај нормализиран

По петдневен прекин, од вчера нормално, според возниот ред, функционира патничкиот железнички сообраќај, додека товарниот е воспоставен во текот на

Прочитај повеќе