Машиновозачите продолжија да возат – ќе се исплати втортиот дел од платата

Синдикатот информираше дека е донесена одлука која е проследена до раководството на железничкото претпријатие, а според која, доколку до 25-ти

Прочитај повеќе

Продолжува прекинот на железничкиот сообраќај

Прекинот на железничкиот патнички и товарен сообраќај во државава продолжи и денеска, откако од завчера машинскиот персонал ја бојкотира работата

Прочитај повеќе

Министерството за транспорт не ги плаќало целосно субвенциите за железнички превоз на патници

И со промената на власта, Министерството за транспорт и врски, предводено од министерот Горан Сугаревски, не ги исплаќало целосо субвенциите

Прочитај повеќе

Романските железничари најавија четиринеделен штрајк

Механичарите на возовите и другите вработеи во романската патничка железничка компанија ЦФР Цалтори се подготуваат за масивни протести кој ќе

Прочитај повеќе

Австралија: Железничките работници најавуваат штрајк – ќе се блокира железничкиот сообраќај

Патниците во Мелбурн, Австралија би можеле да се соочат со блокада на железничкиот сообраќај, поради заканата од штрајк на работниците

Прочитај повеќе