Од понеделник ново воздушно поврзување на Скопје со Женева по минимални цени

Нискобуџетната воздухопловна компанија „Изиџет“ официјално од понеделник 1-ви ноември, ќе лета на релација меѓу Скопје и швајцарска Женева. Македонскиот главен

Прочитај повеќе

Приказната за градот со најголемиот минималец во светот

Швајцарија е многу богата земја, а кантонот Женева, дом на повеќе од половина милион жители е еден од најбогатите градови

Прочитај повеќе

СТО го препозна остварениот прогрес, Македонија е на вистинскиот пат за отворена трговија и економски раст

Светската трговска организација (СТО) го препознава прогресот кој го направи Република Северна Македонија на патот кон светската трговска интеграција, а

Прочитај повеќе