Иран: 3 жени осудени на 55 години затвор за непочитување на исламскиот кодекс на облекување

Монуре Арабашахи, Јасамин Ариани и Мојган Кешаварец, три жени кои се задржани во иранскиот притвор од април годинава за „непочитување

Прочитај повеќе