Имаат потенцијал да вработат илјадници луѓе – Зелените работни места се далеку од реалноста кај нас

Бобан Илијевски  Активистите од областа на екологијата не се согласуваат дека зелените работни места ќе станат реалност во блиска иднина.

Прочитај повеќе

Се повеќе се создаваат зелени работни места коишто се и многу подобро платени

Во јануари месеци оваа година, порталот Работник направи интервју со Претседателот на граѓанската организација Гоу Грин (Go Green) Антонио Јовановски

Прочитај повеќе

За заштита на животната средина лани потрошени 5 975 305 000 денари

Вредноста на трошоците за заштита на животната средина во 2020 година изнесувале 5 975 305 000 денари, а од вкупните

Прочитај повеќе

Пет нови инспектори за животна средина ќе се вработат во Државниот инспекторат

Пет нови инспектори добива Државниот инспекторат за животна средина. Со нив ќе се пополнат празните места во Велес, Штип и

Прочитај повеќе

ДИЖС: Во тек е постапката за одобрување вработувања на нови инспектори

Државниот инспекторат за животна средина (ДИЖС) го достави Планот за вработување за 2021 година и очекува позитивен одговор, откако Владата

Прочитај повеќе

Стоп за увозот на стари возила: на улиците само ЕУРО 5 и нагоре

Северна Македонија планира годинава да го забрани увозот на возила под ЕУРО 5 стандард. Ќе се субвенционира купувањето на хибридни

Прочитај повеќе

Од рециклирана хартија до амбалажа за јајца

Кумановската компанија „М и Т Груп“ дневно рециклира од пет до шест тони хартија од која произведува табли за јајца

Прочитај повеќе

Министерот Нуредини издаде наредба за итно спроведување на брзите мерки во Русино

По иницијатива на министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини, на владината седница на 1 декември 2020г. се

Прочитај повеќе