Две минимални плати не можат да ги покријат основните животни трошоци

Минималните трошоци на едно четиричлено семејство во август се зголемени за 214 денари во однос на јули. Сојузот на синдикати

Прочитај повеќе

Животни кои се обидоа да се „претопат“ во околината, сепак нивните досадни сопственици успеаја да ги пронајдат

Нашите миленичиња се навистина прекрасни! Тие се паметни, снаодливи, смешни, слатки. Но, камуфлажата не е нивна силна страна. Понекогаш можеме

Прочитај повеќе

„Марш за нашите животи“ денеска во Скопје – Правото за здрава животна средина, уставно загарантирано

Драгана Велковска, активистка за заштита на животни и животна средина и советничка во Советот на Град Скопје од „Левица“ ги

Прочитај повеќе

Ловец на слонови и лавови, жив изеден од крокодили, додека бил на сафари во Зимбабве

Скот ван Зил исчезна минатата недела откако замина на лов на сафари во Зимбабве. Придружуван од група кучиња трагачи на

Прочитај повеќе

Фактор: Синдикална кошница: Здравјето е секогаш последно на листата

Најмногу пари се даваат за храна и пијалоци, а најмалку за култура и за здравјето.  Ова може да се забележи

Прочитај повеќе