Не издржа ни една година, забраната за пластични кеси масовно се изигрува

Иницијатива за ослободување од еднократна пластика, една година од стапувањето на сила на повторната забрана на пластичните кеси, порачува дека,

Прочитај повеќе

Владата донесе одлука да продолжи актуелната забрана и посебен режим за движење до 6 април

Владата на Република Северна Македонија на денешната 56-та седница, по препорака на Комисијата за заразни болести, донесе одлука да биде

Прочитај повеќе

Владата ја продолжи забраната за организирање свадби и прослави во угостителските објекти

Останува забраната за организирање свечености со музика односно свадби, матурски, кршевски и слично во угостителските објекти со цел да се

Прочитај повеќе