Американскиот Врховен суд ја блокираше задолжителната вакцинација во големите компании

Врховниот суд на САД го блокираше указот на американскиот претседател Џозеф Бајден за задолжителна вакцинација или неделно тестирање на вработените

Прочитај повеќе

Дали условувањето со задолжителната вакцинација носи ризик од дискриминација?

Дали условувањето со задолжителната вакцинација носи ризик од дискриминација? Работодавачите имаат должност, колку што е разумно изводливо, да обезбедат здравје,

Прочитај повеќе

Анкета: Четвртина од Австријците се за задолжителна вакцина против корона вирусот

Во Австрија една четвртина од граѓаните се за воведување обврска за вакцинирање против корона вирусот, покажуваат резултатите од најновата анкета.

Прочитај повеќе