Законот за субвенционирање на придонесите на собраниска седница, годинава се одвојуваат 6 и пол милиони евра

Законот со кој се обезбедуваат 6,5 милиони евра од годинешниот буџет покривање на придонеси за работодавачите што ќе ги зголемат

Прочитај повеќе

Локално: Крајот на септември последен рок за продокжување на членството во вториот пензиски столб за родените пред 1967 година

Согласно измените на Законот за задолжително капитално финансирано пензиско осигурување, кои стапија на сила од 1 јануари годинава, доброволните членови

Прочитај повеќе