archiveзаедница

ЕкономијаМакедонија

Спасовски: Владата обезбедува континуитет во економските политики од интерес на бизнис заедницата

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски оствари работна посета на Стопанската комора на северозападна Македонија. На состанокот,...
ЕкономијаМакедонија

Асоцијацијата за управување со посебните текови на отпад бара доследно спроведување на законите и имплементација на забелешките од бизнис заедницата

Во фаза кога во собранието се расправа за неколку закони поврзани со селекција на отпадот и рециклирање, асоцијацијата за управување...
ЕкономијаМакедонија

Вицепремиерот Анѓушев: во 2018 година реализирани над 110 милиона инвестиции и отворени над 2100 работни места

Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев и министерот за економија, Крешник Бектеши, одржаа прес-конференција за...
ЕкономијаМакедонија

Царовска: Стопенстваниците заедно треба да креираат успешни мерки за вработување

Министерството за труд и социјална политика, Агенцијата за вработување, бизнис заедницата, локалниот економско социјален совет, и останатите чинители денеска во...
1 2
Page 1 of 2