Царовска на панел дискусија за заедниците: Создаваме образование кое нé учи да живееме едни со други, а не едни покрај други

Министерката за образование и наука Мила Царовска денес учествуваше на панел сесија за состојбата на правата на припадниците на заедниците

Прочитај повеќе

Работат 44, а плата земаат 1.410 лица

Година и пол по формирањето, Министерството за политички систем и односи меѓу заедниците сѐ уште е во фаза на просторно

Прочитај повеќе

Што работат 1.408 вработени во МПСОЗ година и пол, а за што потрошиле 9 милиони евра за плати?

1406 вработени земаат плата а не одат на работа. Вака изгледа министерството за политички систем и односи меѓу заедниците кое

Прочитај повеќе

Помалите заедници помалку застапени во државните институции

Од вкупно 2 242 функционери во земјава, избрани или именувани лица, 70,7% се етнички Македонци, 23,2% се етнички Албанци, 1,2%

Прочитај повеќе

Македонија е далеку од идејата на Ричард Брансон

Милијардерот Ричард Брансон е заговорник на идејата за воведување на тридневна работна недела, во чие прифаќање се обидува да ги

Прочитај повеќе