Влада: Овозможена работа на фабриките и за време на построгиот полицискиот час во сабота и недела, работниците ќе одат на работа со посебни дозволи

Согласно заклучокот од дванаесеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб на Владата на Република Македонија ве известуваме дека работниците во

Прочитај повеќе

Мнозинство на апелациони судии заклучиле дека на затворската полиција не и следува надомест за ризик

Судиите на четирите апелациони судови, со мнозинство гласови одлучиле дека на затворската полиција не и следува надомест од 30 проценти

Прочитај повеќе