archiveзакони

Правда

Предлог-законите за основно образование и за наставници и стручни соработници денеска влегоа во собраниска процедура

Предлог-законите за основно образование и за наставници и стручни соработници во основно и средно образование денеска влегоа во собраниска процедура...
ПравдаСветот на работникот

Ампева: Кршењето на работничките права е причината за заминувањето на странските партнери од текситилната индустрија

Текстилните фабрики во државава се соочуваат со голем проблем, поради опаѓањето на нарачките од нивните странски партнери или нивно целосно...
МакедонијаСиндикат

Парите кои беа ветени за кариерен развој на јавните службеници се делат селективно, велат од САДУ

Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија – САДУ, при Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС реагира...
Синдикат

Европската и Светската Конфедерација со силна поддршка до КСС да истрае во борбата за социјална правда

Европската и Светската Конфедерација на синдикати го осудија мешањето на Владата на Северна Македонија во внатрешните работи на Конфедерацијата на...
1 2
Page 1 of 2