ССКЦ: Со сите легитимни средства ќе се спротивставиме на формирањето на новиот синдикат на УКИМ

Реакција на Самостојниот синдикат на клинички центар во врска со изјавата на Министерот за образование и наука, Арбер Адеми дека

Прочитај повеќе

Владата ги утврди законските измени за покачување на минималецот

На вчерашната 160. седница, Владата го утврди Предлог  Законот за изменување и дополнување на Законот за минимална плата во Македонија. Со

Прочитај повеќе

Колку работодавачите го почитуваат правото на годишен одмор?

Согласно Законот за работни односи имате право на платен годишен одмор од најмалку 20 и најмногу 26 работни дена. Според

Прочитај повеќе

Синдикатот на Клинички Центар е задоволен од ставовоите на Лекарската Комора за утврдување на основната плата на лекарите

Од Самостојниот Синдикат на клинички центар – ССКЦ истакнуват дека поради одредени нејаснотии во јавноста за несогласувањата (не конфликт) помеѓу

Прочитај повеќе

КСС излезе со свои ставови по повод 28 април

Ниту една работа не смее да ја одземе безбедноста, здравјето и благосостојбата или животот на работниците. Секој ден ширум светот

Прочитај повеќе